Välkommen med på någon av alla de breakouts som erbjuds under konferensen. Nedan listas breakouts och talare och vi hoppas att du ska hitta just det som du är intresserad av.

Trummor – Parts vs Purpose – How to worship with your instrument

In this breakout session you can take part in a hands-on experience where we discuss what it means to play more than just ”the parts” and get the opportunity to apply that concept to songs on the drum kit.

 

 

VINSON MCMURTERY

Vinson jobbar till vardags som musiklärare och frilans- musiker. han är även del av lovsångsteamet i Hillsong Sweden och har erfarenhet i många olika genrer, både vid inspelning och i livesituationer. Vinson längtar efter att vi kreativa ska få mer inspiration, kunskap och vision för hur vi ännu bättre kan använda de gåvor som Gud gett oss.

 

Keys & mainstage – Från Mainstage till lovsång

Är du keyboardist och funderar på att börja använda Mainstage? Har du funderat på om Mainstage bli mer än bara teknik? Oavsett om du är nybörjare eller gammal i gemet – haka på den här workshopen. Du kommer få praktiska tips och en stor dos med inspiration för att utvecklas i din gåva som keyboardist.

 

SOFIA LEKARDAL

Sofia Jobbar som musiklärare. Hon är även keyboardist och Musical Director sedan 2010 i Hillsong Church Stockholm och har använt Mainstage lika länge. Att göra mycket av det lilla är Sofias melodi. Hon längtar efter nya drömmar och kreativa idéer, hos sig själv och alla som kommer på detta breakout.

ELGITARR – Elgitarristens roll och verktyg i förberedelser

Hur man kan förbereda sig för en låt och hitta sin plats i mixen? Och hur kan man kan förbereda sig för det oväntade? Fokus kommer att ligga på ”Nashville numbersystem” som hjälper gehör, gör att man lär sig låtar snabbare och underlättar inear-ledning.

 

 

JOEL BERTILSON

Joel studerar till fysioterapeut och längtar efter att Guds närvaro ska få bryta in och att vår identitet som lovsångare ska få bli än mer grundad i Honom. Han har spelat och studerat musik i olika sammanhang de senaste 12 åren och älskar musik. Joels hjärta brinner för lovsångens plats i församlingen och hur vi som instrumentalister/musiknördar kan få uttrycka det Gud gett oss för Hans ära.  

Leda ensemble

Att leda ett ensemblerep kräver att man kan navigera bland tonarter, ackord, utrustning, olika skills och alla möjliga olika faktorer. Här får du bevittna en iscensatt ensemble i replokalen och följa processen med att repa låtar. Längs vägen får du med dig konkreta tips på hur du gör övningen så bra som möjligt utifrån de olika förutsättningar du har.

 

OLA EDSTRÖM

Ola är Kapellmästare i Pingstkyrkan Västra Frölunda. Han längtar efter att vi under Kreativ konferens ska utvecklas, uppmuntras och stärkas i våra kreativa förmågor och få en fördjupad insikt i att vår kreativitet finns i ett större sammanhang och för Guds högre syfte. 

Akustisk Gitarr – Ta ditt akustiska gitarrspel vidare till nästa nivå

Vi kommer mest fokusera på öppna ackord 
i vänsterhanden och kolla på enkla och snygga ackordfärgningar/ackordvarianter i tonarterna E-, G-, A-, C- och D-dur som kan få ditt gitarrspel att låta mer modernt och varierat. Vi kommer också prata capo och praktiskt gå igenom hur du gör för att spela i tonarter du egentligen inte kan eller behärskar.

 

 

GABRIEL HAGENFORS

Gabriel jobbar som musiklärare på högstadieskola och längtar efter att du som kommer på detta breakout ska känna att det lilla som du har räcker och att det ska få bli till stor välsignelse för andra. Att vi får ge vidare som gåva det vi fått som gåva.

De senaste 20 åren har Gabriel spelat akustisk gitarr aktivt och regelbundet på ungdomssamlingar, gudstjänster, konserter och nationella konferenser och läger som Unite och Nyhem. Han har också precis dragit igång en serie YouTube-videos som heter “Gitarrlektioner för lovsångsledare”.

Elbas – Elbasen, wow vilket instrument”

Vi går igenom hur världens yngsta instrument utvecklats i såväl spelstil som uttryckssätt men också dess konstruktion. Vi delar med oss av varandras erfarenheter och ger tips om hur vi kan tänka och spela i olika situationer.

 

ANDERS MATTISSON

Andreas har i stort sett bara jobbat med elbas i hela sitt yrkesverksamma liv. Han har i över 20 år undervisat i elbas på Örebro kulturskola, samt timmar på musikhögskola och folkhögskolor. Turnerat, giggat och spelat in skivor med artister allt ifrån Håkan Hagegård och Malena Ehrman till Jennifer Brown, John Schlitt, Charlotte Pirelli, Gloria Gaynor, Frank o Simon Ådahl mfl. Dock är han nog mest bekant för somliga som byggare och designer av elbasar. 

Piano – Utveckla och förbättra ditt pianokomp i lovsången

Vill du utveckla och förbättra ditt pianokomp i lovsången? Kanske har du fastnat i ett sätt att kompa och vill få tips om hur du med enkla medel kan få det att låta bättre och mer dynamiskt? Kanske kan jag inspirera dig att testa nya sätt att spela på, samt dela mina erfarenheter och tankar. T.ex kring vilka typiska ”lovsångsfärgningar” som är inne just nu! Detta breakout riktar sig främst till ny pianist till god amatörpianist.

 

CARINA JOHANSSON

Carina började spela piano som liten i sin hemförsamling Pingstkyrkan Ärla och har fortsatt sedan dess. Idag jobbar hon som musiklärare på gymnasiet och undervisar bl.a i piano på Viktor Rydberg Gymnasium, Stockholm. Carina är även aktiv i musiklivet i Filadelfia Stockholm och åker nu och då ut med lovsångsledaren Josefina Gniste på inspirationshelger runtom i landet. Förutom att få möta med gud under konferensen längtar Carina efter att vi som kommer samman från olika församlingar i Sverige ska inspireras och uppmuntras av varandra.

Sångteknik 

På den här breakouten kommer vi både att prata om våra röster och använda dem. Förhoppningsvis får du med dig lite mod och nya verktyg för att kunna använda din röst på nya sätt. Gud har skapat våra röster till komplexa instrument och uppmuntrar oss att utforska den och använda den på så många kreativa sätt vi bara kan.

IDA HAMMARBACKEN

Jag jobbar i Filadelfiakyrkan i Örebro som musikledare och kommunikatör och frilansar som musiker utöver det. Jag har musicerat i stort sett hela mitt liv och störst del av mitt eget musicerande innefattar sång i olika former och genrer. I ryggen har jag också en utbildning inom sångpedagogik. De senaste 15 åren har jag lett körer, undervisat i sång och tjänat som lovsångsledare i många olika sammanhang. Jag längtar efter att få erfara Gud på Kreativ23. Jag är nyfiken på vad Han vill göra tillsammans med oss Kreativa!  

Sångcoachning

Om du leder andra sångare är det här en breakout för dig! Du kanske leder ett lovsångsteam eller en kör, du kanske ofta har en roll som kapellmästare och skulle vilja veta mer om hur du kan hjälpa sångarna i ditt band att låta mer som en röst? Välkommen! Med dig hem får du inspiration och praktiska övningar.

IDA HAMMARBACKEN

Jag jobbar i Filadelfiakyrkan i Örebro som musikledare och kommunikatör och frilansar som musiker utöver det. Jag har musicerat i stort sett hela mitt liv och störst del av mitt eget musicerande innefattar sång i olika former och genrer. I ryggen har jag också en utbildning inom sångpedagogik. De senaste 15 åren har jag lett körer, undervisat i sång och tjänat som lovsångsledare i många olika sammanhang. Jag längtar efter att få erfara Gud på Kreativ23. Jag är nyfiken på vad Han vill göra tillsammans med oss Kreativa!  

Låtskrivning – Hvordan vi finner inspirasjon,skriver og fullfører en låt.

Jeg skal ha en session der vi går igjennom hvordan vi finner inspirasjon, hvordan vi skriver og hvordan vi fullfører en låt. Sesjon 2 blir mer praktisk, der vi skal skrive en låt live i rommet.

 

 

DAVID ANDRÉ ØSTBY

David är kreativ pastor i Filadelfiakyrkan i Oslo, samt lovsångsledare och låtskrivare signerad med Integrity Music. Han längtar efter att se människor hitta sin kallelse och bli säkra i sina gåvor. David har skrivit låtar i 20 år och har 150 publicerade låtar på cirka 20 språk. 

Låtskrivning – Hvordan vi finner inspirasjon,skriver og fullfører en låt.

Sesjon 2 i låtskrivning blir  mer praktisk, der vi skal skrive en låt live i rommet.

 

 

DAVID ANDRÉ ØSTBY

David är kreativ pastor i Filadelfiakyrkan i Oslo, samt lovsångsledare och låtskrivare signerad med Integrity Music. Han längtar efter att se människor hitta sin kallelse och bli säkra i sina gåvor. David har skrivit låtar i 20 år och har 150 publicerade låtar på cirka 20 språk. 

Music Directors roll – Praktiska redskap

Är du MD, musiker, bandledare, kapellmästare, sångare eller lovsångsledare – kom! Vi ska tillsammans prata om OSS: Vad gör en MD? Vad gör man när MD:n pratar för mycket? Vad gör man när lovsångsledaren är otydlig? Kan man ha MD utan in-ears? Hur kommunicerar man väl som lovsångsledare (även om man själv inte spelar något instrument) och hur MD:ar man på bästa sätt? Du kommer få med dig praktiska verktyg till både hemmaplan och större sammanhang som konserter och konferenser. Vi möts mitt i potentiella utmaningar, lösningar och allt det där underbart roliga med att leda lovsång tillsammans!

 

SIMON HOLMGREN

Simon jobbar som läkare till vardags och i ryggsäcken har han många år som musiker och pianist i band, med och utan MD. Simon brinner för för inspirerande toner och möten mellan både människor och himlen, och de senaste åren har han varit MD både på hemmaplan och i större sammanhang på konferenser som Unite, Nyhem, konserter och olika turnéer.

Panel – fråga lovsångsledaren

Bo-Göran som håller i detta panelsamtal är föreståndare i Pingst Huskvarna och ordförande i Pingst Kreativs ledningsgrupp. Han har själv lett lovsång och musik-arbete i församlingar under 25 års tid och skrivit några sånger under åren. Bo-Görans längtan för konferensen i år är att alla deltagare ska få med sig en gudsupplevelse, nya redskap för fortsatt församlingsarbete och nya vänner.

 

BO-GÖRAN LECKSTRÖM (moderator)

ALFRED NYGREN (panel)

ANNA-KAISA WAHLIN (panel)

ELISABET ÅSTRÖM (panel)

Grafik – Att bygga en bra presentation 

Hur ska man tänka när man gör presentationer för gudstjänsten? Vad är en bra font för text till lovsång? Hur kan vi bäst hjälpa predikanter och gudstjänstbesökare att koppla med budskapet i predikan? Tillsammans ser vi här på möjligheterna och utmaningarna kring allt detta, genom exempel och dialog.

ALBIN SÖDERSTRÖM

Albin Söderström är en av grundarna till nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Han är församlingsledare i Pingstkyrkan i Nynäshamn och har stor erfarenhet av Pro Presenter 7.

Grafik – Att klicka text

Att klicka text kan låta enkelt men det är inte alla som kan få så många att sluta sjunga på en gång som text- klickarna i kyrkan. En breakout om grunderna i textklickning som kommer att utgå ifrån Pro Presenter 7 men det mesta är applicerbart även i andra presentationsprogram.

ALBIN SÖDERSTRÖM

Albin Söderström är en av grundarna till nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Han är församlingsledare i Pingstkyrkan i Nynäshamn och har stor erfarenhet av Pro Presenter 7.

Grafik – Möjligheterna med Pro 7

Pro Presenter 7 är mycket mer än att bara klicka text. Den här breakouten blir lite mer av en djupdykning i några av de mer avancerade funktionerna i programmet.

   

ALBIN SÖDERSTRÖM

Albin Söderström är en av grundarna till nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Han är församlingsledare i Pingstkyrkan i Nynäshamn och har stor erfarenhet av Pro Presenter 7.

Ljus – Att jobba med det jag har

Vi går igenom engagemang, prylar och attityd. Och vem är det egentligen som bestämmer? Detta breakout kommer kanske ge några svar men absolut ännu fler frågor att fundera vidare på.

JOHAN GUSTAFSSON

Johan Gustafsson var med och grundade nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Det enda Johan egentligen ville och fortfarande vill är att se fler hitta sin funktion och brinna för sin tjänst inom teknik och produktion i kyrkan.

Ljus – Att sätta ljus till Gudstjänst/lovsång. Eller att inte göra det.

I detta breakout kommer vi att prata om alla olika situationer som kan uppstå när det kommer till ljus och visuella effekter och miljöer. Vi går igenom vad, när och hur. Och vad landar man i när det jag kan göra och det jag bör göra är två olika saker.

JOHAN GUSTAFSSON

Johan Gustafsson var med och grundade nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Det enda Johan egentligen ville och fortfarande vill är att se fler hitta sin funktion och brinna för sin tjänst inom teknik och produktion i kyrkan.

Ljus, temperatur, vinklar, nytt och begagnat och allt annat.

Är du ny som ljustekniker? Kom på detta breakout! Vi går igenom grunderna som du behöver tänka på som ljustekniker – hur du börjar men också hur du går vidare.

JOHAN GUSTAFSSON

Johan Gustafsson var med och grundade nätverket ”Swedish Gurus of Tech”. Det enda Johan egentligen ville och fortfarande vill är att se fler hitta sin funktion och brinna för sin tjänst inom teknik och produktion i kyrkan.

Ljud – Att bygga en mix 

Vill du vässa din förmåga att få till den perfekta mixen? Då är den här breakouten för dig. Här får du de bästa tipsen för att få fram den ultimata mixen.

ALGOT ANTONSSON

Algot har hållit på med ljud i mer än halva livet, i allt från små till stora sammanhang. Han brinner för ljud i kyrkan och har kört ljud på bland annat Lappis och Pingst Ledare. När du inte hittar honom bakom mixerbordet så är han troligen ute i naturen.

Ljud – Reverb och Delay

Hur kan du använda effekter för att få ut ännu mer av din mix? Stackade reverb, delay till reverb och fler roliga knep kommer atttas upp i detta breakout.

ALGOT ANTONSSON

Algot har hållit på med ljud i mer än halva livet, i allt från små till stora sammanhang. Han brinner för ljud i kyrkan och har kört ljud på bland annat Lappis och Pingst Ledare. När du inte hittar honom bakom mixerbordet så är han troligen ute i naturen.

Ljud – Kompression

Detta breakout handlar om att använda kompressor för annat än utjämning av ljud. Stackade kompressorer och parallellkompression är en del av de exempel på tekniker som vi kommer prata mer om.

 

ALGOT ANTONSSON

Algot har hållit på med ljud i mer än halva livet, i allt från små till stora sammanhang. Han brinner för ljud i kyrkan och har kört ljud på bland annat Lappis och Pingst Ledare. När du inte hittar honom bakom mixerbordet så är han troligen ute i naturen.

Grundläggande ljudteknik

Är du ny på ljudteknik? Då är det här breakouten för dig! Jag går igenom grunderna för att komma igång som ljudtekniker i en kyrka. Fokus kommer att ligga på på EQ och kompressor.

DAVID ANDERSSON

David är från Lycksele och jobbar som föreståndare för Pingstkyrkans secondhand-butik samt driver eget företag inom ljudteknik. Ansvarig för Teknikteamet på Lapplandsveckan.

Scenarion

Jag berättar om mina erfarenheter inom ljud och vi samtalar gemensamt om hur man tekniskt kan lösa olika situationer som kan uppstå för en tekniker.

DAVID ANDERSSON

David är från Lycksele och jobbar som föreståndare för Pingstkyrkans secondhand-butik samt driver eget företag inom ljudteknik. Ansvarig för Teknikteamet på Lapplandsveckan.

Teknikerns roll 

Hur är det att vara tekniker i en församling? Vad finns det för förväntningar på teknikern? Detta breakout handlar om mötet mellan teknikern och församlingen, där jag delar med mig av mina erfarenheter efter många år bakom mixerbordet i kyrkan.

DAVID ANDERSSON

David är från Lycksele och jobbar som föreståndare för Pingstkyrkans secondhand-butik samt driver eget företag inom ljudteknik. Ansvarig för Teknikteamet på Lapplandsveckan.

Foto – Storytelling, komposition och känsla i bild

Att ta bilder handlar om att fånga känslor, återspegla och berätta en berättelse. Men hur gör man det på bästa sätt? Här får du tips och tricks i allt från komposition, ljussättning till redigering.

ERIKA PERSSON

Erika är en etablerad fotograf som har under många år frilansat och gjort sig ett namn inom bröllopsbranschen men även i det redaktionella. Idag jobbar hon på Dagen som bildredaktör. Erika har fler strängar på sin lyra och är även utbildad kommunikatör, sysslar med grafisk design och har också en utbildning inom teologi.

Foto – Kreativ workshop

Aktiv workshop där du får öva dig tillsammans med andra i att fota för att skapa storytelling, komposition och känsla. Ta gärna med dig kamera om du har.

ERIKA PERSSON

Erika är en etablerad fotograf som har under många år frilansat och gjort sig ett namn inom bröllopsbranschen men även i det redaktionella. Idag jobbar hon på Dagen som bildredaktör. Erika har fler strängar på sin lyra och är även utbildad kommunikatör, sysslar med grafisk design och har också en utbildning inom teologi.

Film – Att skapa content 

Vad ska man tänka på när man ska producera och förmedla content i kyrkor och organisationer? Och hur gör man bra content på ett tidseffektivt sätt? En breakout som ger dig praktiska tips och lärdomar om hur du kan vässa ditt contentskapande.

SAMUEL EDSMYR

Samuel Edsmyr jobbar som lärare på medialinjerna på Kaggeholms Folkhögskola. Han arbetar fortfarande i branschen och har deltagit i flera populära TV-produktioner, såsom Idol och Bonde söker fru – kärlek åt alla, och har även filmat direktsänt från Röda mattan vid Oscarsgalan åt TV4. Utöver detta har Samuel producerat flera reklamfilmer, musikvideor och har arbetat med content åt artisters, organisationers och företags konton på sociala medier.

Film – Video content – Kreativ workshop 

En aktiv workshop för dig som vill utvecklas i att skapa video-content. Om du har, ta gärna med dator.

SAMUEL EDSMYR

Samuel Edsmyr jobbar som lärare på medialinjerna på Kaggeholms Folkhögskola. Han arbetar fortfarande i branschen och har deltagit i flera populära TV-produktioner, såsom Idol och Bonde söker fru – kärlek åt alla, och har även filmat direktsänt från Röda mattan vid Oscarsgalan åt TV4. Utöver detta har Samuel producerat flera reklamfilmer, musikvideor och har arbetat med content åt artisters, organisationers och företags konton på sociala medier.

Att nå ut med konst illustration och former

Att nå ut med budskap och tala genom konst, hur gör man och vart börjar man? Showcase och seminarium med Studio V.

ELLEN & STINA VINGREN

Möt Ellen och Stina Vingren, ett kreativt syskonpar från Örebro som tillsammans driver Studio V. De kallar sig för två ritande problemlösare och skapar det mesta inom både analog och digital bild till så som prints, illustrationer och strategisk kommunikation. 

Utöver sin gemensamma studio spenderar Ellen sin tid som bland annat frilansande musiker och föreläsare inom ämnen som kreativitet, teologi och ledarskap. Stina fördelar sin tid med Studio V som kommunikatör och frilansande kommunikatör.

 

Design/Illustration – Kreativ workshop

En aktiv workshop där du får skapa med andra kreatörer och testa på tips och tricks hur man kan förmedla budskap. Om du har, ta gärna med din dator eller vad du helst brukar skapa med.

ELLEN & STINA VINGREN

Möt Ellen och Stina Vingren, ett kreativt syskonpar från Örebro som tillsammans driver Studio V. De kallar sig för två ritande problemlösare och skapar det mesta inom både analog och digital bild till så som prints, illustrationer och strategisk kommunikation. 

Utöver sin gemensamma studio spenderar Ellen sin tid som bland annat frilansande musiker och föreläsare inom ämnen som kreativitet, teologi och ledarskap. Stina fördelar sin tid med Studio V som kommunikatör och frilansande kommunikatör.

 

Du har vad du behöver!

Kreativ kommunikation är väldigt sällan en fråga om tillgångar utan om en förmåga att använda det du har på bästa sätt – eller bara på ett nytt sätt. Vi ska prata om hur vi använder alla sinnen, går utanför ramarna och skapar ett moment, en upplevelse som öppnar upp för Gudsmötet.

ELLOISE NORDKVIST

Elloise är mamma till tre ljuvliga ungar och pastor och föreståndare i Pingst Helsingborg. Hon har under många år arbetat med teater och kreativ kommunikation både i församlingar och i större sammanhang som Nyhem och Frizon. Hennes längtan är att vi alla kommer hem med nya tankar och idéer men främst en ny passion för att kommunicera Guds nåd hoppet i Jesus till våra sammanhang. Kanske till och med längta hem.