Välkommen med på någon av alla de breakouts som erbjuds under konferensen. Nedan listas breakouts och talare och vi hoppas att du ska hitta just det som du är intresserad av.

Välkommen med på någon av alla de breakouts som erbjuds under konferensen. Nedan listas breakouts och talare och vi hoppas att du ska hitta just det som du är intresserad av.

SÅNGTEKNIK

Lär dig att hitta alla röster som finns inom dig men som du inte upptäckt än och hur du kan öva för att hitta dem. Det blir en teoretisk stund med många praktiska inslag och alla nivåer är välkomna!

IDA HAMMARBACKEN

Ida är musikledare och kommunikatör i Filadelfiakyrkan i Örebro. Genom livet har hon utbildat sig till sångpedagog, lett och varit med i flertalet olika körer och i övrigt försökt att sjunga och musicera så mycket hon bara kunnat. Utöver intresset för musik så återkommer hon allt som oftast till handarbetets ädla konst. Helst stickning.

ELBAS

Så blir du en bättre basist. Tips, trick och övningar som hjälper dig att bli en bättre musiker.

MICKE KANKANPÄÄ

Micke är erfaren musiker och basist. Du har sett honom spela och vara kapellmästare i olika tv-program. Han arbetar bland i Uppsala Pingst med utvecklingen av musiken där.

PIANO

Pianot har en speciell plats i många av våra kyrkor. Det är inte ovanligt att man som pianist är ensam eller en av få musiker. Hur utvecklas du som pianist och ackompanjatör? Här får du vägledning.

EMIL ANTONSSON

Emil har mångårig erfarenhet som pianist i kyrkan. Han är en del av musik- och lovsångsarbetet i Europaporten i Malmö.

AKUSTISK GITARR

Med utgångspunkt i gitarrspel i gudstjänstlivet får du en verktygslåda som hjälper dig att växa som akustisk gitarrist.

ADAM LINDBERG

Adam är lovsångsledare i Övik pingst. Han leder lovsång med hjälp av gitarren och sin röst. Till vardags arbetar han som logoped. Du har sett honom leda lovsångs på Pingst Ledare och han sjunger på sången All ära från Pingst senaste fullängdsplatta.

TRUMMOR

En grundläggande föreläsning om trummor, teknik, stämning och spelstilar. Tips, övningar och resurser som hjälper dig att utveckla ditt spel inom lovsång och andra genrer.

EMIL SÖDERTEG

Emil jobbar som frilansande trummis, trumlärare och ljudtekniker. Bor och lever i Stockholm där han också har min hemförsamling Filadelfiakyrkan. Har pluggat musik på Bromma folkhögskola, Kaggeholms folkhögskola och RML. Arbetar nu mycket med mixning vid sidan av trummandet. En lägenhet full av vänner och ordning och reda i köket ger Emils själ ro.

LÅTSKRIVANDE

Här får du grunderna i hur man skriver låtar. Hur kommer man igång, vad ska man tänka på, vad gör man när man kör fast och är det bäst att skriva själv eller tillsammans.

IDA MÖLLER

Ida är en flitig ”topliner” och ligger bakom många melodier och texter som sjungs i våra kyrkor. Hon har varit med och skrivit sånger som Det är hans namn, Du mitt hopp, Vi vill följa dig och Herre vi vill ge dig ära. Till vardags renoverar hon ett hus på landet och arbetar med human relations.

LÅTSKRIVANDE MASTERCLASS

Var med när en låt skrivs! Under denna timme blir du en interaktiv del i teamet som skriver en låt tillsammans. Följ med i och delta när en helt ny sång formas.

IDA MÖLLER, SOFIA LEKARDAL, ALFRED NYGREN

Ida har varit med och skrivit på flera sånger till Pingst projekt Ny musik i pingst. Sofia är nu senast aktuell med sången Jag vet vem jag är med Molly Mei Mei som hon varit med och skrivit. Alfred är välkänd lovsångsledare och låtskrivare. Han har varit med och skrivit flera sånger som spelats in av både Pingst och New Wine. Han är pastor i Citykyrkan Stockholm.

SÅNGCOACHNING

Hjälp de andra sångarna i ditt team eller kör att bli bättre. Så får du ut mer röst och att arrangera sång är två av de många saker du får hjälp i att bli bättre på.

IDA HAMMARBACKEN

Ida Hammarbacken är musikledare och kommunikatör i Filadelfiakyrkan i Örebro. Genom livet har hon utbildat sig till sångpedagog, lett och varit med i flertalet olika körer och i övrigt försökt att sjunga och musicera så mycket hon bara kunnat. Utöver intresset för musik så återkommer hon allt som oftast till handarbetets ädla konst. Helst stickning.

MITT BÄSTA LOVSÅNGSPASS

Erfarna lovsångsledare delar med sig av hur de tänker när de lägger upp sina lovsångspass. Vad skall man tänka på? Vad är viktig musikaliskt, kulturellt och teologiskt? Sedan kommer de såklart ge dig sitt allra bästa upplägg – bara en sådan sak!

BO GÖRAN LECKSTRÖM

Bo Göran är föreståndare i Huskvarna Pingst och ordförande i den nationella ledningsgruppen för Pingst kreativ. Han har lång erfarenhet som både pastor och lovsångsledare. Han har med sig ytterligare några lovsångsledare som delar med sig av sina erfarenheter.

ATT LEDA OCH BYGGA ETT KREATIVT TEAM

Hur samlar man, samarbetar man med och leder ett kreativt team i kyrkan. Att ena många viljor, kompetenser och personligheter till ett gemensamt mål

ANNA KAISA WAHLIN

Anna Kaisa är pastor i Jönköping Pingst. Hon leder ett brett kreativt arbete i en av Sveriges största församlingar

ATT LYCKAS MED MUSIK I GUDSTJÄNSTEN

Hur skall man göra för att fatta klokare och bättre beslut kring musiken i våra gudstjänster. Går det att ta sig förbi tycke och smak och kan vi komma längre än vad vi gör idag. Går det att lyckas bättre. Samuel ger dig tre kontrollfrågor som hjälper dig till bättre beslutsfattande och kan få fler att förstå och delta.

SAMUEL HECTOR

Samuel är ansvarig för det kreativa arbetet i pingströrelsen. Han är också pastor i Bergakyrkan som är en del av Filadelfia Stockholm. Han har också ett på snudd onaturligt intresse för att laga mat över öppen eld.

GRUNDLÄGGANDE LJUDTEKNIK

Ljudkurs i tre delar som bygger på varandra under break outs 1-3. Du inspireras att tjänst i din församling och får verktyg att utvecklas som ljudtekniker.

DAVID ANDERSSON

David har lång erfarenhet som ljudtekniker, driver egen ljudfirma och är en av de ansvariga för ljudet på Lapplandsveckan

GRAFIK I GUDSTJÄNSTEN – ATT KLICKA TEXT

Att vara textklickare i kyrkan är inte bara roligt och viktigt. Det kan också vara en både utmanande och utsatt position. Vi går igenom grunderna när det gäller text-klickning och tittar samtidigt lite extra på hur man kommer igång med Pro Presenter 7.

ALBIN SÖDERSTRÖM

Albin har tillsammans med Johan Gustafsson startat nätverket Swedish Gurus of Tech. Han är församlingsledare i Nynäshamn och har många års erfarenhet av att arbeta med Pro Presenter

GRAFIK I GUDSTJÄNSTEN – MÖJLIGHETERNA MED PRO 7

Pro Presenter 7 erbjuder så mycket mer än bara enkel och effektiv texthantering. Häng med på en genomgång av de lite mer avancerade funktionerna i programmet som t.ex. videoeffekter, möjlighet att streama direkt från programmet och möjligheterna med mer än en skärm.

ALBIN SÖDERSTRÖM

Albin har tillsammans med Johan Gustafsson startat nätverket Swedish Gurus of Tech. Han är församlingsledare i Nynäshamn och har många års erfarenhet av att arbeta med Pro Presenter

BÖRJA MED TRACKS

Funderar du på att börja med tracks och musikbakgrunder? Då är det här rätt break out för dig. Utifrån en nybörjarnivå kommer Gabriel Hagenfors gå igenom möjligheter med tracks och fallgropar att undvika, var man hittar tracks, vad det kostar och hur du kan anpassa dem efter dina behov och förutsättningar samt visa vilka sladdar och prylar du behöver för att kunna använda tracks i både stora och små sammanhang.

GABRIEL HAGENFORS

Gabriel har lett lovsång i många år på bland annat Nyhem. Han har stort hjärta för församling och var tidig med att snappa upp den nya tekniken kring tracks och har använt sig av den i både små som stora sammanhang.

TEKNIKTOUR FILADELFIA DEL 1

Vårt uppdrag: att bygga en ny kyrka för framtida generationer, vilka tekniska lösningar har vi gjort för att förvekliga denna vision, vilka produkter har vi valt och varför, hur använder vi dem i våra gudstjänster.

Filadelfias kyrksal är helt nydesignad med den senaste tekniken. Ljud, Ljus, Kameror och bildskärmar, allt är ny införskaffat och nydesignat från grund och botten. Häng med oss så får du veta mer om detta, en teknik tour i 3 delar. Missa inte detta, och glöm inte att ta med dig dina frågor!

LINUS PANSELL, PONTUS RYDEBJÖRK, ISAK GABRE MFL.

Linus, Pontus och Isak är drivande i Filadelfias teknikteam och arbetar även professionellt med ljud, ljus och bild. Nu senast på melodifestivalen.

TEKNIKTOUR FILADELFIA DEL 2

Själva rundturen, vi delar upp oss i mindre grupper och går iväg för att titta närmare på våra patchrum (teknik rum), våra mixplatser, kika på våra lampor, kameror, skärmar och högtalare.

LINUS PANSELL, PONTUS RYDEBJÖRK, ISAK GABRE MFL.

Linus, Pontus och Isak är drivande i Filadelfias teknikteam och arbetar även professionellt med ljud, ljus och bild. Nu senast på melodifestivalen.

TEKNIKTOUR FILADELFIA DEL 3

Vi pratar om installationsprojektet. Vi som talar har jobbat med produktionsteknik hela våra liv men ingen av oss har projekt lett en mångmiljons installation likt denna innan. Hur var det att ta sig an detta enorma projekt, vad har vi lärt oss de senaste 5 åren, vad har varit svårt, vad har varit lätt och framför allt hur många fel har vi gjort. Detta dyker vi ner i den
3e delen av teknik touren.

LINUS PANSELL, PONTUS RYDEBJÖRK, ISAK GABRE MFL.

Linus, Pontus och Isak är drivande i Filadelfias teknikteam och arbetar även professionellt med ljud, ljus och bild. Nu senast på melodifestivalen.

IN EAR

I många kyrkor används nu in ear helt eller delvis som monitorljud. Det är en konstart att mixa bra in ear. Här får du lära dig hur man gör. Break outen upprepas med samma innehåll vid fler tillfällen.

JOSEPH PERSSON

Joseph har många års erfarenhet som ljudtekniker. Han har varit med och format ljuddesign i flera av våra kyrkor och turnerat med många välkända svenska artister.

LJUD ADVANCED – BYGGA DIN MIX

Oavsett om det är en eller flera musiker och sångare är det viktigt att ha en plan för hur det ska låta. Det här kommer handla om saker som är viktiga att tänka på innan du gör din mix samt under tiden du gör mixen.

ALGOT ANTONSSON

Algot har hållit på med ljud i mer än halva livet allt från små till stora sammanhang. Brinner för ljud i kyrkan och har kört ljud på bland annat Lappis och Pingst Ledare. När du inte hittar honom bakom mixerbordet så är han troligen ute i naturen.

LJUD ADVANCED – ATT JOBBA MED EFFEKTER

I dagens digitalbord finns otroligt många effekter som går att använda på olika sätt. Det är även relativt billigt att bygga en egen ”rack” att koppla in i vilket mixerbord som helst. Effekter och tekniker som vi bla kommer gå igenom: Reverb i flera lager, parallell kompression, delay till reverb, dubbelpatchade kanaler.

ALGOT ANTONSSON

Algot har hållit på med ljud i mer än halva livet allt från små till stora sammanhang. Brinner för ljud i kyrkan och har kört ljud på bland annat Lappis och Pingst Ledare. När du inte hittar honom bakom mixerbordet så är han troligen ute i naturen.

FOTO DEL 1 – TEKNIK

Första delen på vår breakout går vi igenom grundläggande teknik och tänk kring foto. Oavsett om du är nybörjare eller van fotograf så kommer det finnas tips och tricks att hämta under första delen av vår foto-breakout.

ERIKA PERSSON

Erika är en etablerad fotograf som har under många år frilansat och gjort sig ett namn inom bröllopsbranschen men även i det redaktionella. Idag jobbar hon på Dagen som bildredaktör. Erika har fler strängar på sin lyra och är även utbildad kommunikatör, sysslar med grafisk design och har också en utbildning inom teologi.

FOTO DEL 2 – PHOTO SHOOT

Under del 2 får vi öva på våra kreativitet med en photo shoot i både studiomiljö och utomhusmiljö. Här kommer du få vässa dina skills och vara kreativ tillsammans med andra fotografer. Ta med din kamera och kom var kreativ!

ERIKA PERSSON

Erika är en etablerad fotograf som har under många år frilansat och gjort sig ett namn inom bröllopsbranschen men även i det redaktionella. Idag jobbar hon på Dagen som bildredaktör. Erika har fler strängar på sin lyra och är även utbildad kommunikatör, sysslar med grafisk design och har också en utbildning inom teologi.

FILM

Från idé till film med processen i fokus. Samtal kring hur man tänker när man vill förmedla något i film.

BENJAMIN DREWITZ

Benjamin är frilansande videograf från Göteborg. Benjamin är en hejare på att sätta känsla i film och jobbar mest inom reklam men gör även filmer till organisationer som PSK, IBRA och Min stora dag. När han inte filmar jobbar han även som musikproducent. En riktig multikreatör!

ATT SKAPA EN KAMPANJ

Hur skapar man en kampanj och hur vet man att den når fram? Under denna breakout får du lyssna till hur du går från ax till limpa och hur du sedan läser av statistik och gör analys för att veta hur kampanjen har gått.

JOSEF MAXSON

Josef arbetar som Creative Director på Pingst. Josef har många projekledarroller bakom sig inom kommunikation för flera företag men även organisationer som Frälsningsarmén och Frizonfestivalen. Josef är duktig på att inte bara ta fram kampanjer utan att även läsa av dem. Något han fått nytta av under Pingst stora kampanjer under jul och påsk som har nått miljoner svenskar.

SOCIALA MEDIER SOM MISSIONSFÄLT

Hur ska vi som kyrka och kristna agera på sociala medier? Vad ska man tänka på för att nå ut? Eller ska man bara köra på och be att det når fram? Under detta breakout får du följa med på ett samtal om sociala medier och hur vi kan förbereda oss för att sprida evangelium där flest människor samlas mest just nu – på nätet.

JULIA MARTINSSON

Julia är en multikreatör med mycket färg, form och innehåll i fokus. Hon arbetar halvtid på Götabro bibelskolor jämte frilansuppdrag i och utanför kyrklig kontext. Med sina kreativa talanger tar hon sociala medier med storm och är en fena på att engagera sina följare. När hon inte skapar content eller projektleder konferenser så shoppar hon gärna hållbart och njuter av extra långa kaffestunder i solen.

SKAPA BRA CONTENT

”Allt handlar om content” har blivit som ett ledord för vår generation. Men hur gör man bra content och vad innebär det? Och hur gör man det på en hög nivå i en kyrkkontext där det är tvära kast och inte alltid mycket resurser att jobba med? I denna breakout får du generella tips och tricks på hur du skapar bra content för sociala medier och hur du kan bygga din kreativa process i skapandet.

SARA SVAHN

Sara har många års erfarenhet av att jobba med kommunikation inom församling och jobbar just nu i Filadelfiakyrkan. Med arbetsbeskrivningar som kommunikatör, grafiker, redaktör, och Art Director har hon arbetat många säsonger i kyrkvärlden och har lärt sig bemästra hur man tar kyrkors kommunikation och content till nästa nivå. Detta är något hon brinner hon för och för ett drygt år sedan startade hon ett nätverk för andra kommunikatörer inom kyrksverige som nu har sin första nätverksträff på Kreativ!